5 x Cazuela, keraaminen tapasastia, ø 12 cm

5 x Cazuela, keraaminen tapasastia, ø 12 cm

Vielä varastossa

Kuvaus

Cazuela, keraaminen tapasastia

Cazuela on pieni ja matala terrakotta-astia, jota on käytetty Espanjassa tarjoiluastiana tuhansien vuosien ajan. Nämä keramiikka-astiat sopivat materiaalinsa puolesta erinomaisesti lämpimien tapasten tarjoiluun ja valmistukseen, mutta ne ovat myös persoonallisia tarjoiluastioita mille tahansa ruoille.

Klassinen tapas cazuelassa tarjoiltuna on Gambas al Ajillo - katkarapuja valkosipuliöljyssä ja kuivatulla chilillä. Simppeli tapas valmistuu suoraan cazuelassa: kuumenna öljy uunissa, lisää mausteet ja ravut kypsymään muutamaksi minuutiksi (varo kypsentämästä liian pitkään) ja tarjoile annos suoraan astiasta.

Astia on uuninkestävä ja sen lasitus on lyijytön.


ENNEN KÄYTTÖÄ: Cazuela-astian hoito-ohje ennen ensimmäistä käyttökertaa (TÄRKEÄÄ!)


Jos haluat käyttää cazuela-astiaa ruoanlaitossa, astia täytyy liottaa ja suojata ennen käyttöönottoa.

Liota astiaa vedessä 6-8 tunnin ajan niin että koko astia peittyy veteen. Sen jälkeen kuivaa astia. Hiero astian lasittamaton pohja läpi valkosipulin kynnellä ja täytä astia vedellä. Lämmitä sitten astia liedellä matalalla lämmöllä, kunnes vesi alkaa kiehua. Anna veden kiehua n. 5 minuutin ajan ja sitten anna jäähtyä. Tämän jälkeen astia on valmis käytettäväksi - valkosipuli on muodostanut suojan astian pohjalle. Tätä tekniikkaa on käytetty keskiajalta lähtien - se tuhoaa bakteerit ja vahvistaa lasittamattomat pinnat.


Jos et ole käyttänyt cazuela-astiaa pitkään aikaan, on käsittely hyvä toistaa ennen uudelleen käyttöönottoa.


Valmistaja: HP PADILLA
Koko: 5 x 12 cm (halkaisija)