1. Miten lähetätte tuotteet, joita kuuluisi säilyttää jääkaapissa?

Lisäämme pakettiin niin monta geelipakkausta kuin on tarpeen, jotta tilaamasi tuotteet pysyvät kylmänä kuljetuksen ajan (geelipakkaukset ovat uusiokäyttöisiä emmekä veloita niistä mitään). Kaikki liha- ja juustotuotteemme ovat osittain kypsytettyjä ja niitä on mahdollista kuljettaa 24–48 tuntia näissä olosuhteissa ilman että ne pilaantuvat. Itse asiassa vakuumiin pakattu Manchego-juusto tai Iberian kinkku ei ylipäätään pilaannu kovin herkästi ja voi säilyä hyvänä huoneenlämmössä jopa viikon.

Tehdessäsi tilausta, erityisesti jos tilauksesi sisältää viileässä säilytettäviä tuotteita, varmistathan, että pystyt noutamaan pakettisi Postin toimipisteestä tai pakettiautomaatista mahdollisimman pian siitä, kun paketti on noudettavissa. Jos esimerkiksi lähetämme tilauksesi maanantaina, sen pitäisi olla noudettavissa tiistaina. Jos valitset kotiinkuljetuksen, varmistathan, että olet tavoitettavissa kun paketti toimitetaan sinulle. Huomaathan, että tilatut tuotteet ovat asiakkaan vastuulla siitä hetkestä alkaen, kun paketti saapuu pakettiautomaattiin, postitoimistoon tai annettuun toimitusosoitteeseen. Emme voi ottaa vastuuta tuotteesta, joka on pilaantunut siksi ettei pakettia ole noudettu ajoissa.

2. Mitä eroa on Jamón Serranolla, Jamón Ibéricolla ja Jamón Ibérico de Bellotalla?

Espanjassa on pääasiassa kahdenlaisia ilmakuivattuja kinkkuja: Jamón Serrano ja Jamón Ibérico (eli pata negra). Ero näiden kinkkujen välillä on sikojen rodussa. Jamón Serranoa saadaan valkoisesta siasta ja Jamón Ibéricoa iberiansiasta (iberiansikoja voidaan laiduntaa vain tietyillä alueilla lounais-Espanjassa ja kaakkois-Portugalissa). Suurin ero näiden kinkkujen välillä on se, että Jámon Ibérico maistuu paljon paremmalta ja hienostuneemmalta kuin Jámon Serrano.

Suomessa Jamón Ibérico tunnetaan nimellä Iberian kinkku. Kun puhutaan Jamón Ibéricosta, sikojen saama ruokavalio ja liikunta vaikuttavat merkittävästi kinkun makuun. Laadukkain kinkku on Jamón Ibérico de Bellota. Tämä kinkku on peräisin iberiansioista, jotka ovat kasvaneet ja laiduntaneet vapaana Espanjan ja Portugalin rajalla tammenterhoja (espanjaksi bellota) ja muita luonnonantimia syöden. Tammenterho tuo kinkkuun hiuksenhienon pähkinäisen maun. Tavallinen Jamón Ibérico taas on peräisin iberiansioista, joita on ruokittu viljalla.

Valikoimaamme kuuluu myös siivutettu Paleta Ibérica. Paleta on sian etujalka ja Jamón takajalka. Oikeastaan on melko vaikeaa maistaa näiden kahden eroa, mutta toiset tykkäävät enemmän Paletasta ja toiset Jamónista. Kokeile ihmeessä molempia ja kerro meillekin kummasta pidit enemmän!

3. Mitä merkintä Manchego D.O.P tarkoittaa?

D.O.P tarkoittaa juuston alkuperää (Denominación de Origen Protegida). Aito Manchego-juusto valmistetaan lampaanmaidosta, jota saadaan vain La Manchan alueen lampaista.

Nykyään Manchego-juustoa voi löytää melkeinpä mistä vain. Jos haluat olla varma, että ostamasi juusto on aitoa Manchego-juustoa, katso löydätkö paketista merkinnän D.O.P tai Denominación de Origen Protegida. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että muut juustot olisivat huonoja! Aidon Manchegon lisäksi on yllin kyllin muita samankaltaisia juustoja, jotka ovat myös todella herkullisia. Meidän valikoimista löydät kahden eri kypsyysasteen aitoa Manchego D.O.P -juustoa (semi curado ja curado) sekä valikoiman muita Manchegon kaltaisia juustoja. Kokeilemalla löydät oman suosikkisi!

4. Miten minun tulisi tarjoilla Manchego-juusto ja siivutettu Paleta tai Jamón Ibérico?

Meiltä ostetut juustot ja lihat tulisi säilyttää jääkaapissa, mutta tarjoilla huoneenlämpöisinä. Tavallisesti leikkaamme juuston viipaleiksi ja jätämme sen huoneenlämpöön 30–45 minuutiksi ennen tarjoilua. Jos tarjoamme Jamón Ibéricoa tai muuta lihaa, avaamme vakuumipakkauksen 1-2 tuntia ennen tarjoilua. Tuote, joka on ollut vakuumipakkauksessa viikkoja tai kuukausia, tarvitsee hieman aikaa ennen kuin sen kaikki maut tulevat esiin.

5. En löytänyt etsimääni tuotetta, aiotteko tuoda uusia tuotteita valikoimaanne?

Suunnittelemme koko ajan mitä uutta voisimme tuoda! Jos kaipaat jotain tuotetta, jonka toivoisit ehdottomasti löytyvän meidän valikoimista, kerrothan siitä meille. Voit lähettää meille ehdotuksesi sähköpostilla (info@elmercado.fi). Meidän on huomattavasti helpompaa suunnitella tulevaa valikoimaamme, kun tiedämme asiakkaidemme toiveet.

6. Haluan ostaa tuotteen, jota ei ole juuri nyt saatavilla. Kuinka kauan kestää, ennen kuin tuotetta on jälleen saatavilla?

Teemme parhaamme, jotta meillä olisi aina varastossa kaikkia myymiämme tuotteita. Mutta koska olemme uusi yritys ja asiakasmäärämme on kasvussa, on toisinaan todella vaikeaa arvioida, mikä tuote myy nopeammin loppuun kuin jokin toinen. Pyrimme täydentämään varastoamme kerran kuukaudessa, mutta tämä voi vaihdella. Jos haluat tietää, milloin jokin tuote on jälleen saatavilla, voit kysyä meiltä suoraan sähköpostilla (info@elmercado.fi), niin kerromme sinulle saman tien.

7. Onko käyttäjäksi rekisteröityminen vaikeaa? Mitä henkilökohtaisia tietoja tarvitsette?

Rekisteröityminen on helppoa – seuraa vain rekisteröitymislomakkeen ohjeita ja muista täyttää kaikki pakolliset tiedot. Kun käyttäjätilisi on valmis, voit kirjautua sisään milloin vain. Jos osoitteesi muuttuu, muistathan päivittää uuden osoitteen käyttäjätietoihisi, jotta tilauksesi ei päädy väärään paikkaan.

Tiedot, jotka pyydämme sinulta: etunimi, sukunimi, täydellinen osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Jos haluat lisätietoa siitä, kuinka tallennamme ja käytämme keräämiämme tietoja, voit lukea Tietosuojamme.

8. Voinko tilata teiltä Suomen rajojen ulkopuolelle?

Valitettavasti tällä hetkellä toimitamme tilauksia vain Suomessa. Emme kuitenkaan sulje pois tätä mahdollisuutta tulevaisuudessa.

9. Olen tutustunut sivustoonne ja kaikki vaikuttaa hyvältä, mutta onko varmasti turvallista ostaa ruokaa verkkokaupasta?

Vastaus on KYLLÄ. Tiedämme, että ruoan ostaminen verkosta ei ole Suomessa yleistä (vielä). Jostain syystä farkkujen ostaminen Yhdysvalloista saakka tuntuu täysin normaalilta, mutta kun kyseessä on ruoka (vaikka se tulee Suomesta)… ei onnistu! Kysymys lieneekin: Miksi luottaisin El Mercadoon?

Meiltä löytyy kaikki luvat, joita Elintarviketurvallisuusvirasto Evira vaatii. Olemme pyrkineet rakentamaan sivustomme asiakkaan näkökulmaa ajatellen: haluamme, että sinun on helppo käyttää El Mercado -verkkokauppaa. Tuotteidemme hinnat ja toimituskulut ovat selkeitä, tiedät alusta asti mitä olet ostamassa, keitä me olemme, miten saat meihin yhteyden ja kuinka toimitus tapahtuu. El Mercadon takana on kaksi oikeaa ihmistä (Jaime ja Jenni) ja voit olla meihin yhteydessä milloin vain, jos haluat varmistua asiasta. Ja tietenkin voit aina tulla vierailulle myymäläämme Helsingissä ja tavata meidät henkilökohtaisesti!

10. En löytänyt vastausta kysymykseeni, mitä teen?

Voit ottaa meihin yhteyttä ja kysyä miten monta kysymystä tahansa! Löydät yhteystietomme Ota meihin yhteyttä -sivulta.