Tortilla de patatas - Espanjalainen perunamunakas

Aito ja alkuperäinen espanjalaisen perunamunakkaan resepti, juuri niin kuin se Espanjassa valmistetaan. Voit itse päättää valmistatko munakkaan sipulilla vai ilman - molempi parempi! Tarjoile mehukas munakas aliolin kera.

Ainekset:

1 keskikokoinen munakas:

- 500-600 g perunoita

- 1 pieni sipuli (valinnainen)

- 4 dl oliiviöljyä

- 4-5 kananmunaa

- suolaa

Ohjeet:

1. Kuori perunat ja viipaloi ne leveyssuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli.

2. Kaada 4 dl oliiviöljyä syvälle paistinpannulle ja kuumenna. Lisää toiselle, pienelle pannulle loraus oliiviöljyä ja paista siinä sipuli, kunnes se on pehmennyt (n. 5-8 minuuttia). Sipuli ja perunat paistetaan eri pannuilla, koska sipuli tarvitsee lyhyemmän paistoajan kuin perunat.

3. Lisää perunat kuumennetun öljyn joukkoon ja friteeraa, kunnes ne ovat pehmenneitä (n. 15-20 minuuttia). Varovasti nosta perunat ja sipuli siivilän tai talouspaperin päälle kuivumaan.

4. Riko kananmunat varovasti kulhossa, niin että rakenne menee rikki, mutta älä sekoita liikaa. Lisää joukkoon friteeratut perunat ja sipuli, sekoita varovasti. Anna seoksen levätä 10 minuuttia, jotta seos paksuuntuu hieman. Paksumman seoksen paistaminen on helpompaa.

5. Lisää pieni määrä oliiviöljyä samalle paistinpannulle, jolla paistoit sipulit. Kaada seos pannulle ja paista keskilämmöllä. Kun munakkaan pohja on kypsä (kurkkaa paistinlastan avulla), kippaa munakas lautaselle ja liu'uta takaisin pannulle. Anna paistua muutama minuutti lisää ja liu'uta sitten munakas takaisin lautaselle. Valmis tarjoiltavaksi!

Vinkki: Paistinpannun kannattaa olla teflonpannu. Muuten munakas voi käännettäessä tarttua pannuun kiinni. Pannun halkaisijan olisi hyvä olla n. 15 cm, sillä oikeanlainen espanjalainen munakas on paksu ja mehukas eikä ohut ja kuiva.

Perunamunakkaan kanssa suosittelemme: