Tortilla de patatas - Espanjalainen perunamunakas

Aito ja alkuperäinen espanjalaisen perunamunakkaan resepti, juuri niin kuin se Espanjassa valmistetaan. Voit itse päättää valmistatko munakkaan sipulilla vai ilman - molempi parempi!

Ainekset:

1 keskikokoinen munakas:

- 500-600 g perunoita

- 1 pieni sipuli

- 4 dl oliiviöljyä

- 5-6 kananmunaa

- suolaa

Ohjeet:

1. Kuori perunat ja viipaloi ne leveyssuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli.

2. Kuumenna öljy syvällä paistinpannulla. Lisää perunat ja sipuli öljyn joukkoon ja friteeraa, kunnes ne ovat pehmenneitä (n. 15-20 minuuttia). Varovasti nosta perunat ja sipuli siivilän tai talouspaperin päälle kuivumaan.

3. Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon suolaa sekä friteeratut perunat ja sipuli, sekoita varovasti.

4. Lisää pieni määrä oliiviöljyä samalle paistinpannulle, jolla friteerasit perunat. Kaada sekoitus pannulle ja paista keskilämmöllä. Kun munakkaan pohja on kypsä (kurkkaa paistinlastan avulla), kippaa munakas lautaselle ja liu'uta takaisin pannulle. Anna paistua muutama minuutti lisää ja liu'uta sitten munakas takaisin lautaselle. Valmis tarjoiltavaksi!

Vinkki: Paistinpannun kannattaa olla teflonpannu. Muuten munakas voi käännettäessä tarttua pannuun kiinni. Pannun halkaisijan olisi hyvä olla n. 15 cm, sillä oikeanlainen espanjalainen munakas on paksu ja mehukas eikä ohut ja kuiva.

Perunamunakkaan kanssa suosittelemme: