Chorizos a la sidra - Chorizoa siiderissä

Monet perinteikkäät espanjalaiset ruoat perustuvat laadukkaisiin raaka-aineisiin ja ovat siitä syystä myös hyvin yksinkertaisia ja helppoja valmistaa. Tässä annoksessa kunnon chorizo saa parikseen maukkaan siiderin - ja lopputulos on taivaallisen hyvää.

Ainekset:

(kahdelle)

- 4 Chorizo-tuoremakkaraa

- 1 rl Arbequina extra virgin oliiviöljyä

- 1 plo Shampanjasiideri El Gaiteroa

Ohjeet:

1. Paista chorizoja oliiviöljyssä pienellä pannulla, kunnes makkarat ottavat väriä. Varo paistamasta liian kauan!

2. Lisää pannulle siideriä niin paljon, että makkarat ovat täysin nesteen peitossa. Kiehuta makkaroita 20 minuuttia, kunnes nestettä on jäljellä enää 1/3 osaa. (Jos siideri meinaa haihtua liian nopeasti, voit lisätä sitä.)

3. Annos on valmis! Voit tarjoilla chorizot joko kokonaisina tai leikata ne viipaleiksi. Yleensä annos tarjoillaan tapaksena pienissä kulhoissa (esim. cazuela-astioissa).

Vinkki: Tee chorizoon pieniä viiltoja ennen kuin lisäät siiderin pannulle, niin siideri imeytyy kunnolla makkaraan.