Aito espanjalainen sangria

Oletko miettinyt, miksi sangria maistuu paremmalta Espanjassa kuin kotona valmistettuna? Sangria on helppo valmistaa, mutta on tärkeää tietää pari niksiä, jolla juomaan saadaan juuri oikea, hedelmäisen herkullinen maku. Nyt paljastammekin aidon espanjalaisen sangrian reseptin!

Tällä reseptillä tulee 2 litraa sangriaa. Jos sinulla ei ole tarpeeksi isoa kannua, tee resepti puolikkaana, tai jaa se kahteen eri kannuun.

Ainekset:

- 1–2 kypsää persikkaa

- 4 appelsiinia (2 paloina, 2 mehua varten)

- 1 omena

- 1 sitruuna (mehua varten)

- 25 g sokeria

- 5 cl brandyä

- 1 plo punaviiniä

- 1 kanelitanko

- 0,5–1 l sitruuna- tai appelsiinilimonadia

- Jäitä

Ohjeet:

1. Kuori persikat ja omena, leikkaa ne puoliksi, poista kivet ja leikkaa paloiksi. Pilko kaksi appelsiinia paloiksi. Poista sitruunasta kuori mahdollisimman isona spiraalina (vain keltainen osa, valkoinen osa on kitkerää), ja jätä se syrjään.

2. Purista kaksi appelsiinia ja sitruuna mehuksi (voit halutessasi käyttää myös valmista tuoremehua, mutta itse puristettu on parasta).

3. Pane kaikki hedelmät isoon kannuun tai kulhoon sokerin, brandyn, punaviinin, appelsiini- ja sitruunamehun, sitruunankuoren ja kanelitangon kanssa. Sekoita hyvin, peitä kannu kelmulla, ja laita marinoitumaan jääkaappiin vähintään tunniksi, mieluiten kahdeksi.

4. Juuri ennen tarjoilua lisää kannuun makusi mukaan 0,5-1 litraa kylmää sitruuna- tai appelsiinilimonadia. On erittäin tärkeää, että lisäät limonadin vasta juuri ennen tarjoilua, jotta sangria ei väljähdä. Voit lisätä myös jäitä, mutta varo, ettei sangria muutu vetiseksi.

Vinkki: Hedelminä voi käyttää mitä tahansa omia lempihedelmiä. Appelsiini kannattaa kuitenkin säilyttää aina mukana.

Sangrian kanssa suosittelemme: