Pisto manchego

Pisto on espanjalainen versio ratatouillesta. Se on tyypillinen La Manchan alueen ruoka, joka tarjoillaan lämpimänä paistetun kananmunan ja leivän kera. Pisto valmistetaan tomaateista, munakoisosta tai kesäkurpitsasta, vihreistä ja punaisista paprikoista ja oliiviöljystä.

Ainekset:

Kolmelle hengelle:

- 1 sipuli

- 2 punaista paprikaa

- 2 vihreää paprikaa

- 1 pieni kesäkurpitsa

- 1/2 dl extra virgin oliiviöljyä

- 2 dl tomaattikastiketta

- suolaa

- 1 tl juustokuminaa

Ohjeet:

1. Kuutio ensin kaikki kasvikset, joista sipuli pieniksi kuutioiksi. Kuumenna sitten isolla paistinpannulla 1/2 dl extra virgin oliiviöljyä. Lisää sipuli ja paprika (punaiset ja vihreät) pannulle ja kuullota keskilämmöllä kunnes sipuli on läpinäkyvää ja paprika pehmeää. Muista liikutella kasviksia pannulla tarpeeksi usein!

2. Lisää joukkoon kesäkurpitsa ja kuullota seosta kunnes kesäkurpitsakin on pehmennyt.

3. Lisää tomaattikastike ja kypsennä seosta vielä 2 minuuttia. Sen jälkeen nosta pannu pois liedeltä ja mausta seos suolalla ja juustokuminalla. Kaada pisto kulhoon ja nauti lämpimänä.

Vinkki: Sipulin ja paprikan kuullottamiseen voi mennä aikaa, mutta hötkyily ei kannata! On parempi kuullottaa kasvikset rauhassa matalalla lämmöllä kuin yrittää paistaa niitä nopeasti todella kuumalla pannulla.

Toinen vinkki: Voit halutessasi sirotella piston päälle raastettua Manchego-juustoa juuri ennen tarjoilua.