Patatas Revolconas (Muussatut perunat pimentónilla ja pekonilla)

Patatas revolconas on tyypillinen annos Ávilassa, Salamancassa ja Extremadurassa, alueilla joissa valmistetaan suurin osa espanjalaisesta pimentónista. Maukas annos tarjoillaan tyypillisesti tapaksena, ja kylkeen nautitaan tietenkin lasillinen espanjalaista punaviiniä.

Ainekset: 

- 200 g perunoita

- 60 g pekonia

- 2 valkosipulin kynttä silputtuna

- oliiviöljyä paistamiseen

- 1/2 ruokalusikallista pimentónia (makeaa tai tulista oman makusi mukaan)

- suolaa

Ohjeet:

1. Kuori perunat ja paloittele. Keitä perunoita, kunnes ne ovat pehmenneet.

2. Odottaessasi perunoiden valmistumista, paista pekonit pannulla. Käytä paistamiseen 2 ruokalusikallista oliiviöljyä. Paista pekoni rapeaksi ja siirrä syrjään pannulta.

3. Paista silputtu valkosipuli samassa öljyssä jossa paistoit pekonin. Kun valkosipuli alkaa ruskettua kevyesti, nosta pannu pois liedeltä ja sekoita  joukkoon pimentón.

4. Muussaa haarukalla keitettyjen perunoiden joukkoon oliiviöljy-valkosipuli-pimentón-sekoitus ja lisää suolaa makusi mukaan. Lopuksi aseta paistettu pekoni koko komeuden päälle ja tarjoile heti.