Ensaladilla rusa - Espanjalainen perunasalaatti

Ensaladilla rusa (venäläinen salaatti) on nimestään huolimatta yksi tyypillisin espanjalainen ruoka-annos, johon törmää lähes kaikissa espanjalaisissa tapasbaareissa. Tällä reseptillä valmistat helposti autenttisen ja herkullisen espanjalaisen perunasalaatin. Ensaladilla sopii hyvin alkuruoaksi, tapasannokseksi tai lisukkeeksi pääruoalle.

Ainekset:

2-3 hengelle

- 500 g perunoita

- 1 iso porkkana

- 150 g herneitä

- 2 kananmunaa

- 1 purkki tonnikalaa vedessä

- n. 350 ml majoneesia

- anjovistäytteisiä vihreitä oliiveja

- anjovisfileet oliiviöljyssä

- suolaa

Ohjeet:

1. Pese perunat ja porkkanat ja keitä kypsiksi. Varo ylikeittämistä! Perunoiden ja porkkanoiden tulee pysyä kasassa. Keitä myös kananmunat (n. 15 min) ja herneet (n. 5-10 min).

2. Kun perunat ja porkkanat ovat jäähtyneet, kuori ne ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot isossa kulhossa herneiden kanssa ja lisää suolaa maun mukaan.

3. Erota keitetyistä kananmunista keltuainen ja valkuainen. Kuutioi valkuainen ja lisää herne-peruna-porkkanaseoksen joukkoon. Säästä keltuaiset myöhemmäksi.

4. Valuta tonnikalasta vesi pois ja lisää tonnikala seokseen. Sen jälkeen lisää majoneesi ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Laita salaatti jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua. Ensaladilla rusa on valmis!

5. Tarjoilua varten aseta muottirengas (halkaisija 8-10 cm) lautaselle ja lisää salaatti muotin sisälle. Poista muotti ja koristele keltuaisen murusilla, vihreillä oliiveilla ja anjovisfileellä. Buen provecho!

Vinkki: Voit koristella ensaladillan myös piquillo-paprikoiden siivuilla.